For at starte en søgning trykker brugeren på søgefeltet på startsiden, herved kommer et søgefelt og tastatur frem på skærmen. Når brugeren begynder at skrive i søgefeltet, vil der komme en række søgeforslag op*. For at gøre det enkelt at indsnævre søgningen, er forslagene delt op i forfatter, titel og emne.
[Søgning]
* Afhængig af bibiiotekssystemet.
Søgeresultat
Resultatet viser de forskellige hits for søgningen. Der er tre forskellige måder, hvorpå søgeresultatet kan vises*.
- Simpel visning: materialernes forside vises samt udlånsstatus.
- Udvidet visning: materialernes forside vises sammen med titel, forfatter, materialetype og udlånsstatus.
- Detaljeret visning: materialernes forside er vist sammen med en del metadata blandt andet bidragsydere, udgivelsesår og sprog*.
[Søgeresultat: Udvidet visning]
[Søgeresultat: Detaljeret visning ]
En ny søgning kan gøres på flere måder. Brugeren kan vælge at gå tilbage til forsiden ved brug af tilbage-knappen i øverste venstre hjørne, ved at trykke på “Ryd” i søgefeltet, eller ved at slette alle aktive søgeord via tastaturet.
Materialetype*
Resultatet inddeles yderligere i materialetyper, så brugeren hurtigt kan få et overblik ud fra den ønskede type. Det er muligt at skifte imellem de forskellige typer under søgefeltet. Materialetyperne præsenteres i rækkefølge efter hvor mange hits, der er fundet for hver materialetype.
[Valg af materialetype]
Tilgængelighed
Ved hvert materiale er oplyst dens tilgængelighed, så brugeren ved, om hun kan finde materialet nu eller må bestille det. Et materiale kan have tre forskellige tilgængeligheder:
- Tilgængelig her: Materialet er hjemme på det bibliotek, hvor Butler står.
- På et andet bibliotek: Materialet er utilgængelig på det bibliotek, hvor Butler står, men tilgængelig på et andet bibliotek*.
- Utilgængelig: Materialet er hverken tilgængelig på det bibliotek, hvor Butler står, eller på et andet bibliotek.
På materialevisningen kan man se materialets præcise placering, både hvis det er tilgængeligt på det bibliotek, hvor Butler står og/eller på et andet bibliotek.
Butler kan i Redia Admin sættes op til kun at vise tilgængelige og utilgængelige materialer på den filial, hvor Butler står.
[Tilgængelighed]
Filtre*
Brugeren har mulighed for at specificere sin søgning yderligere ved brug af filtre for på den måde at finde lige præcist det materiale, hun leder efter. Filtrene defineres af bibliotekssystemet. Skærmbilledet illustrerer forskellige mulige filtre som: tilgængelighed, målgruppe, læseniveau, sprog, udgivelsesår, litterær form, emne og forfatter. format og bibliotek.
Brugeren kan vælge, om hun vil se alle resultater af søgningen eller kun de materialer, der er tilgængelige ved at vælge filteret “Vis kun ledige. Biblioteket kan indstille i Redia Admin om de ønsker, at feltet skal være slået til som standard.
Læs mere om opsætning af Butler her.
[Filtre der er mulige at vælge]
De valgte filtre ses på en række over materialetypevælgeren. Ønsker brugeren at fjerne en af filtrene igen, gøres det ved at trykke på krydset ved det pågældende felt. Alle filtre kan fjernes samtidig ved at trykke på “Fjern alle”.
[Filtre der er valgt og mulighed for at fjerne alle filtre]
*Funktionen afhænger af bibliotekssystem.
Huskeliste
Ved forsiderne er der et hjerte. Ved at trykke på det, bliver materialet føjet til en huskeliste. Første gang der trykkes på hjertet, åbner huskelisten i højre side af skærmen. Den kan lukkes ned på krydset. Det tilføjede materiale forbliver på listen, indtil Butler timer ud, eller brugeren manuelt fjerner det.
Huskelisten kan altid åbnes ved at trykke på ikonet i øverste højre hjørne. Hvis brugeren tilføjer flere materialer til listen, vil en tæller ved ikonet tælle op.
[Huskelisten på søgeresultatsiden]
Kommentarer
0 kommentarer
Log ind for at kommentere.